Jeden z největších trapistických pivovarů, pokud jde o objem produkce. A přestože vaří ve velkém, od jejich chytrého přístupu by se leckterý světový craft pivovar mohl leccos přiučit.
Abbaye Notre-Dame de Scourmont, známé jako Chimay, patří mezi nejvýznamnější producenty trapistického piva. Jejich piva jsou vyrobená s takovým umem, že n ..avzdory obrovskému objemu výroby zůstávají výjimečně pitelná a komerčně velmi úspěšná – a to včetně méně běžných stylů.
Klášter byl založen v roce 1850, kdy se malá skupina mnichů usadila na nehostinné náhorní plošině Scourmont poblíž belgické obce Chimay. Tvrdě pracovali, založili cisterciácké opatství a přeměnili suchou půdu v úrodnou zemědělskou krajinu. Postupně vybudovali farmu, pivovar a také sýrárnu.
Své první pivo uvařili v roce 1862. A ne ledajaké. Pivovar později proslavil otec Théodore, který v roce 1948 izoloval kvasinky, jež se dodnes používají při výrobě všech svrchně kvašených trapistických piv Chimay. Kromě piva proslavili klášter i výtečné sýry, vyráběné podle trapistické tradice.