"Tradiční trapistický pivovar, který se může pochlubit stovky let starou historií pivovarnictví, jejichž piva jsou všemi milována"!
Brasserie de Rochefort, pivovar situovaný uvnitř kláštera Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy, má letitou historii. Přestože opatství existuje nejméně od roku 1230, pivo zde mniši začali vařit až v roce 1595 ... Na rozdíl od jiných klášterů, mniši z Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy si pěstovali vlastní chmel a ječmen.
Rochefort k výrobě svých piv používá převážně dva plzeňské slady, jednu odrůdu mnichovského sladu a odrůdy chmele Hallertau a Styrian Goldings. A stejně jako u jiných belgických pivovarů, i zde se ve fázi rmutování používá tmavý třtinový cukr.
V souladu s trapistickým stylem, který se soustřeďuje na několik vybraných piv, také mniši v Abbaye St.-Remy vaří pouze tři piva. Jsou označena čísly 6, 8 a 10. Na rozdíl od světa whisky tato čísla neodkazují na stáří piv, ale vztahují se k belgickým stupňům, což je metoda měření cukru v pivu před jeho fermentací. Čím vyšší je číslo, tím větší je objem cukru, a o to snadněji se kvasnice přemění na alkohol. A výsledek? Silnější pivo! Shodou okolností čísla odpovídají také počtu týdnů, po které pivo dozrává a "čeká" na uvolnění pro trh. Přitom platí, že mniši z Rochefort mají eminentní zájem na tom, aby jejich piva dorazila ke spotřebitelům v optimální kondici.
Uhasit žízeň a obohatit duši! Trapistický klášter Rochefort leží v srdci Ardenského lesa v Abbaye de St. Rémy, poblíž městečka Rochefort. Mniši zde provozují pivovar, v němž vaří proslulé pivo výhradně z přírodních surovin (zdroj podzemní vody, slad, cukr, chmel a kvasnice).
Piva Rochefort jsou mezi pivními nadšenci oblíbená kvůli své intenzitě a hloubce chuti. Bez ohledu na to, které z těchto piv zrovna pijete, najdete v nich hmatatelný nádech kvalitní práce a času rezonující v každé kapce. Rochefort je vynikající trapistické pivo, které vás ohromí nejen svojí rovnováhou a silou bez jakýchkoli vedlejších pocitů, ale také jedinečnou chutí! ↑ zobrazit méně.. zobrazit více ↓