Založeno |
19. století |
Klasifikace |
St. Emilion Grand Cru |
Rozloha vinic |
6,9 ha |
Stáří keřů |
40 let |
Půda |
Jílovitě-vápencová, písčitě-vápencová, železitá struska |
Pěstované odrůdy |
Merlot, Cab. Franc/Sauvignon |
Roční produkce |
cca 30 000 lahví |
Délka zrání v sudech |
12-18 měsíců |
Vyráběná vína |
Ch. DAUGAY |
Château Daugay je rodinné vinařství nacházející se v prestižní oblasti Saint-Émilion v Bordeaux. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1807, kdy byl majetek právně ustanoven Romainem Chaperonem, notářem z Libourne. Před tímto datem patřily vinice rodině de Sèze.
V roce 1920 přešlo Château Daugay dědictvím do rodiny de Boüard, která vlastní i známé Château Angélus. V období po druhé světové válce, konkrétně od roku 1946 do roku 1984, nebylo víno pod značkou Château Daugay
.. vyráběno: hrozny z těchto vinic byly začleněny do produkce Château Angélus. V roce 1985 došlo k oddělení vinic a obnovení výroby vína pod původní značkou, přičemž byly kompletně renovovány sklepní a vinařské prostory.
Vinice o rozloze 5,5 hektaru jsou osázeny odrůdami 50 % Merlot, 40 % Cabernet Franc a 10 % Cabernet Sauvignon. Průměrné stáří vinic je 35 let, přičemž některé keře pocházejí z 50. let minulého století. Půdní složení tvoří směs jílu a vápence, podobně jako u sousedních vinařství, jako jsou Château Quintus a Château Fonplégade.
Vinařství se zaměřuje na ekologické zemědělství a při výrobě vína používá tradiční metody. Fermentace probíhá v nerezových tancích s řízenou teplotou a zrání vína trvá 18 až 20 měsíců, přičemž 35 % vína zraje v nových francouzských dubových sudech.
Château Daugay produkuje elegantní vína s výraznými ovocnými tóny, která jsou ceněna milovníky vína po celém světě. Roční produkce činí přibližně 2 500 beden vína (30 000 lahví).
↑ zobrazit méně
..
zobrazit více ↓