Jeden z největších trapistických pivovarů, pokud jde o objem produkce. Od jeho chytrého přístupu by se leckterý světový řemeslný pivovar mohl ledacos přiučit.
Abbaye Notre Dame de Scourmont neboli Chimay patří mezi největší producenty trapistického piva. Jejich piva jsou ale tak šikovně vyrobená, že přestože se jedná o pivovar s obrovsk ..ou produkcí, téměř každé jejich pivo se velice dobře prodává, neboť jsou přímo luxusně pitelná.
Klášter Abbaye Notre Dame de Scourmont byl založen v roce 1850, kdy během léta se malá skupina mnichů usadila na divoké náhorní plošině Scourmont poblíž belgické obce Chimay. Pracovali tvrdě, stavěli cisterciácké opatství a postupně přeměňovali suchou půdu na úrodnou zemědělskou půdu. Časem pak v okolí kláštera postavili farmu, pivovar a provozovnu na výrobu sýra.
O dvanáct let později, v roce 1862, vyrobili svoje první pivo. A ne ledajaké. Pivovar proslavil otec Theodore, který v roce 1948 izoloval jedinečné kvasinkové buňky, které jsou dodnes základním stavebním kamenem svrchně kvašených trapistických piv. Kromě skvělého piva proslavily mnichy z Chimay také podobně vynikající sýry.