- - Mort Subite vděčí svému jedinečnému charakteru procesu spontánního kvašení, který se může odehrávat pouze v malé části Belgie, kde divoké kvasinky se toulají vzduchem" />
Autentičnost, charakter a chuť ve stylu - "všechno nebo nic"! Nechme ale pracovat kvasinky!
Mort Subite vděčí svému jedinečnému charakteru procesu spontánního kvašení, který se může odehrávat pouze v malé části Belgie, kde divoké kvasinky se toulají vzduchem. Práce s těmito přírodními silami vykazuje klíčové know-how pivovaru M ..ort Subite. Hlavní tvůrce zdejších piv sládek Bruno Reinders vybírá nejlepší přírodní ingredience. Zkoumá vzduch, teplotu a vlhkost, aby rozhodl o nejvhodnější době, kdy bude vystavovat své milované pivo divokým kvasinkám poletujícím ve vzduchu. Chutná, ladí a chutná znovu, dokud nedosáhne autentického piva s trvale vysokou kvalitou.
Pivovar Mort Subite z belgického městečka Kobbegem nevytváří ortodoxní spontánně kvašená piva. Nicméně kdo jejich dobře pitelné lambiky neochutnal, těžko uvěří, že existuje něco tak lahodného a přitom spontánně kvašeného. Kouzlo chuti piv Mort Subite je v tom, že tady se nesnaží vytvořit lambické pivo, s kterým by mohli vyhrát soutěž v kyselosti, trpkosti a svíravosti. Piva Mort Subite jsou jedno jako druhé vždy trochu nasládlá a něžně kyselá, rozhodně ne svíravá, ale pěkně pitelná, jde jen o to, na jak výrazný lambic máte právě chuť.
Mort Subite připravuje v Kobbegemu šest jedinečných lambiků, které vytváří pro "epikureany", kteří mají zájem ochutnat nevýstřední, spontánně kvašené pivo s chutí od sladkého až po milosrdně kysele osvěžující. Skvělý zážitek pro ty, kteří se odvážili přistoupit k spontánnímu opojení! ↑ zobrazit méně.. zobrazit více ↓